Dupa renuntarea la impozitarea bacsisului, ministrul de finante, Eugen Teodorovici, a declarat ca impozitul forfetar ar putea fi reintrodus de la 1 ianuarie 2016.
„Exista un proiect in Parlament care se afla la Camera Deputatilor in acest moment si vom incerca sa introducem in Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce patronatele din turism se vor mai uita pe text inca o data”, a anuntat ministrul.
In vara anului trecut, Ministerul de Finante a inclus in proiectul de Cod Fiscal reglementari privind impozitul specific pe anumite activitati. Ulterior, a renuntat la acest impozit, iar proiectul de Cod fiscal, aflat acum in Parlament, nu contine astfel de prevederi.
Impozitul specific din varianta veche a Codului fiscal viza anumite domenii de activitate: intretinerea si repararea autovehiculelor, hoteluri si alte facilitati de cazare similare, facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, parcuri pentru rulote, campinguri si tabere, alte servicii de cazare, restaurante, activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente, alte servicii de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor. Impozitul urma sa fie datorat de societatile care au venituri de peste 70% din aceste activitati, o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, active totale de cel mult 43 milioane euro si un numar mediu anual de salariati mai mic de 250. Formulele de calcul al impozitului erau diferite in functie de tipul de activitate.