Incepand cu data de 1 ianuarie 2007, nu mai este obligatorie utilizarea formularelor cu regim special de factura, factura fiscala, aviz de insotire a marfii, a altor documente cu regim special care stau la baza inregistrarii de venituri (chitanta, monetar etc.). Continutul minimal obligatoriu pentru formularul de factura este cel prevazut la art. 155 alin. (5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
In acest sens operatorii economici vor asigura un regim intern de numerotare a a facturilor si a altor formulare financiar-contabile prin emiterea unor proceduri proprii de stabilire si alocare a numerelor, tinand cont de structura organizatorica a societatii, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.Administratorii vor desemna, prin decizie interna scrisa, o persoana sau mai multe, dupa caz, care sa aiba atributii privind alocarea si gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.
Factura va avea un numar de ordine, in baza uneia sau mai multor serii, numar ce trebuie sa fie secvential, stabilit de societate, astfel incat sa se asigure necesarul in functie de numarul de facturi emise. Anual, se stabileste numarul de la care se va emite prima factura.
Formularele de factura, facturã fiscala si aviz de însoþire a marfii, pretiparite, înseriate si numerotate si plajele de numere alocate în cursul anului 2006 vor putea fi utilizate si dupa data de 1 ianuarie 2007, pana la epuizarea stocului existent, in conditiile respectarii prevederilor Codului fiscal. Prefixul R din codul de inregistrare in scopuri de TVA, pretiparit pe facturile fiscale din stoc, va fi inlocuit cu prefixul RO, modificare ce poate fi efectuata fie manual, fie prin aplicarea unei stampile.
_x000D_